Kao krivca za navedeno, Vukanović je označio Bratića, objašnjavajući kako je on iz SDA, "stranke koja stoji iza tih medija". Vukanović nije precizirao na koje konkretno tekstove misli, ali je između ostalog spominjao Slobodnu Bosnu, radiosarajevo.ba...

- Ja sam četnik zato što branim manastir Ostrog. Sramna je antisrpska histerija u Sarajevu. Stavljate nam metu na čelu, podvaljujete riječi. Imam pravo da branim braću u Crnoj Gori i manastir u kojem sam kršten - rekao je Vukanović, između ostalog.

Bratić je istakao da on razumije njegovu ličnu povrijeđenost, ali da mu to ne daje za pravo da se ponaša nekulturno i ispod svakog nivoa za jedan parlament.

VEZANI TEKST - Vukanović objavio video u kojem se Sarajlije nazivaju Turcima

- Ovo je i za pijacu ružno. Trebalo bi da se drži dnevnog reda. Ako nema materijala, neka drugi put dođe spreman, pa priča - rekao je Bratić.

Poručio mu je da on nije adresa na koju se treba obraćati.

- Ja nisam adresa za ovo pitanje. Kolega zloupotrebljava skupštinu i pravi svoj performans – rekao je Bratić.

Vukanović mu je zatim odgovorio da "nikoga nije vrijeđao".

- Mediji koje vi finansirate pišu "četničko orgijanje u Podgorici"... To pišu vaši mediji, ogradite se od toga, to je jezik mržnje. Stavili ste mi metu na čelu, vi ste iskonstruisali video koji sam ja samo prenio. Dobio sam na stotine prijetnji – kazao je Vukanović.