open-navfaktor-logo
search
Turković ga podsjetila
Nema odgovora od Košarca: Hoće li bh. privrednici biti uskraćeni učešća na EXPO 2020
Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine podsjetila je ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Stašu Košarca da su Ujedinjeni Arapski Emirati službeno obavijestili BiH da su spremni osigurati sve uvjete i dodatnu pomoć, pored ranije angažirane kompanije i izgradnje paviljona, za učešće Bosne i Hercegovine na "EXPO 2020".
29.07.2021. u 18:55
get url
text

VEZANI TEKST - Organizator EXPO-a službeno ponudio da snosi troškove nastupa BiH, odgovora još nema

- Sada više nema nikakvog razloga da nadležno Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih poslova propusti ovu veliku šansu da BiH učestvuje na najvećoj svjetskoj smotri te prezentira svoje ekonomske, investicijske, turističke i sve druge potencijale – navela je Turković.

Iako su iz UAE i ranije nudili BiH učešće na ovom značajnom događaju za bh. privrednike, iz Vijeća ministara niti iz Ministarstva na čijem je čeli Košarac nije bilo odgovora.

Podsjećamo, od bh. vlasti se očekuje samo da do 25. augusta potvrde učešće BiH na EXPO-u i omoguće potrebne resurse da bi dobili odobrenja za razvijanje kreativnog sadržaja.

Na EXPO svjetskoj izložbi, jednoj od najvećih do sada, učestvovat će 192 zemlje svijeta na 438 hektara površine, a prema procjenama organizatora sajam će, u toku šest mjeseci, posjetiti 25 miliona osoba.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.