open-navfaktor-logo
search
Novosti iz Mostara
(Ne)moguć preokret: Ko će naslijediti Šemsudina Hasića na funkciji predsjednika FK Velež?
Šemsudin Hasić sinoć je podnio ostavku na funkciju predsjednika Fudbalskog kluba Velež.
16.08.2021. u 13:44
get url
text

Hercegovački biznismen i čovjek koji vratio Mostarce na staze stare slave tako je nakon pet godina najavio da napušta "glavnokomandujuću" funkciju.

Hasić je na čelo kluba došao u julu 2016. godine, kada je klub "visio" na rubu provalije. Tri mjeseca prije nego što je imenovan za predsjednika, Rođeni su ispali iz Premijer lige BiH uz katastrofalan učinak (osvojili devet bodova u 30 utakmica, uz jednu pobjedu i tri remija, te 55 primljena gola).

VEZANI TEKST - Šok za Mostarce: Šemsudin Hasić više nije predsjednik FK Velež

U elitu su se vratili tri godine kasnije, a u drugoj sezoni u PLBiH zaigrali su u Evropi i osvjetlali obraz bh. fudbala (izbacili Coleraine i AEK, a ispali u trećem pretkolu Konferencijske lige od Elfsborga).

Za to vrijeme Velež se stabilizovao finansijski, a istovremena je "rasla" i Arena Rođeni, koja sve više poprima evropski izgled. A za sve to najveće zasluge idu na Hasićev račun.

Stoga, teško je očekivati da će "preko noći sve pustiti niz vodu". Hasić bi, kako saznaje Faktor, čak mogao i ostati na funkaciji predsjednika. A, ako bi na kraju i napustio klub, za njegovog nasljednika doša bi neko od ljudi iz njegovog okruženja.

Mostarom kruži priča da su među dva glavna favorita Nedim Uzunović, koji je godinama uz Hasića, te Senad Kevelj, koji je nedavno napustio Upravni odbor, ali je ostao u Skupštini i nije isključeno da baš on sjedne u predsjedničku fotelju.

Iz Veleža se za sada ne oglašavaju, priznaju da je sve u klubu zatekla Hasićeva odluka, no tvrde da nije vrijeme za "crveni" alarm. Imaju li Mostarci "džokera" u rukavu? Da li će se Hasić predomisliti, ostaje nam da vidimo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.