open-navfaktor-logo
search
Preokret
(Ne)moguća misija: Da li odlazak Francesca Tottija znači da Edin Džeko ostaje u Romi?
Šalje li rimski klub signale da želi zadržati kapitena Zmajeva
19.06.2019. u 15:51
get url
text

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, zajedno sa trojicom saigrača - Aleksandar Kolarov, Kostas Manolas i Daniele De Rossi, nedavno je optužen od italijanskih medija da je vodio bunt u svlačionici Rome.

Njih četvericu, list Repubblica 30. maja optužio je da su poveli pobunu s ciljem da se iz kluba "otjeraju" bivši trener Eusebio Di Francesco, sportski direktor Monchi i legenda Vučice Francesco Totti!

VEZANI TEKST - Burno u Rimu: Džeko, Kolarov, Manolas i De Rossi "rušili" Tottija!

Isti izvor tada je objavio mail koji datira iz decembra 2018. godine, u kojem se govori o očajnom odnosu između igrača, menadžera i trenera kluba. Džeko, Kolarov, Manolas i De Rossi su tražili promjene unutar tima, a na kraju su ih i dobili, ali ne u trenutku kada su to tražili. Posebno su bili nezadovoljni sportskim direktorom Monchijem. Smatrali su ga narcisoidnom osobom koji dovodi igrače od kojih ima koristi, kao i igrače koji nisu vrhunskog kvaliteta, piše Repubblica.

Nakon "pobune" otkaz je dobio Eusebio Di Francesco, a istovremeno klub je napustio i Monchi. Čini se da su "zahtjevi" svlačionice u potpunosti "ispoštovani", jer se nedavno povukao i Totti, koji se sa vlasnikom Jamesom Pallottom nije rastao na prijateljski način...

I spomenuti igrači u vrijeme kada je objavljena priča o pobuni (30. maj) bili su na izlaznim vratima Rome.

A da li je odlazak Tottija nešto promijenio i da li postoji mogućnost da neki od njih ostanu u Rimu? Male su šanse da to bude De Rossi, koji je već spokovao kofere i oprostio se od navijača (ima ugovor do 30. juna ove godine).

Međutim, preostala trojica još su igrači rimskog kluba. Istina, i njihov odlazak je najavljen, ali nije realizovan. Naravno, nas najviše interesuje Džeko.

Dijamant ima još godinu ugovora, a već je dogovorio sve sa Interom. Međutim, problem pravi Roma koja ne pristaje na uvjete milanskog kluba koji nudi između 10 i 12 miliona eura. Vučica je prvobitno tražila 20 miliona, a sada je podigla cijenu za još dva miliona eura!

Da li je to signal da pokušava zadržati Džeku? Italijanski mediji nedavno su pisali kako je Roma u finišu sezone ponudila našem napadaču produženje saradnje, ali je on to bez razmišljanja odbio.

U to vrijeme u klubu je još bio Totti... Ko zna, možda se sada nešto promijenilo. Svakako, očekuje nas zanimljivo i "vruće" ljeto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.