open-navfaktor-logo
search
Oporavlja se
Nesretne okolnosti sretne za Senada Lulića: Kapiten Lazija vraća mišićni tonus
Kapiten Lazija Senad Lulić trebao se u susretu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine vratiti u sastav reprezentacije Bosne i Hercegovine.
01.04.2020. u 21:23
get url
text

Spletom niza nesretnih okolnosti niti se Lulić vratio u naš nacionalni tim, niti su Zmajevi odmjerili snage sa Sjevernom Irskom, niti je poznat novi termin u kojem će se desiti duel dvije selekcije.

Polufinalni meč, koji je prvobitno bio zakazan za 26. mart, zbog pandemije koronavirusa odgođen je za junski termin, no nakon današnje videokonferencije UEFA-e sa svim svojim članicama susreti baraža odgođeni su do daljnjeg.

Čudno će zvučati, ali to je možda dobra informacija za Senada Lulića, samim tim i selektora naše državne selekcije Dušana Bajevića.

Naime, kako pišu italijanski mediji, da se prvenstvo u ovoj zemlji kojim slučajem nastavilo, sezona bi za kapitena Nebeskoplavih bila gotova.

Povreda skočnog zgloba iskusnog polivalentnog fudbalera očito je bila ozbiljnija nego se mislilo u početku. Ipak, Gazzetta dello Sport tvrdi da bi klub sa Olimpica mogao računati na svog kapitena kada se sezona nastaviti, a isti izvor navodi kako je potrebno da Lulić kroz proces oporavka povrati mišićni tonus.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.