open-navfaktor-logo
search
Stoper Hajduka
Nihad Mujakić o životnoj drami: Zaspao sam kući, probudio se u bolnici, pet dana sam bio u komi
Nihad Mujakić novo je Hajdukovo ime na stoperskim pozicijama.
31.01.2020. u 10:40
get url
text

Mladi reprezentivac Bosne i Hercegovine na Poljud je stigao iz belgijskog Kortrijka na posudbu do ljeta 2021. godine.

U razgovoru za Dalmatinski portal govorio je o životnoj drami koju je proživio prije desetak godina, kada je izbjegnuta tragedija. On i brat Irhad u teškom stanju su prevezeni u bolnicu zbog trovanja u porodičnoj kući u vogošćanskom naselju Ugorsko.

- Kući sam zaspao, probudio sam se u bolnici. To je bio najteži period za moje roditelje. Ja i brat koji je 13 godina stariji smo bili u komi, nismo znali što se događa. Malo je čudno kada zaspiš u kući, a probudiš se u bolnici. Ništa nije jasno. Bio sam u komi pet dana. Hvala Bogu nikakvih problema nije bilo. Curilo je iz bojlera. Vrata od WC-a su blizu sobe, kao mali nisam mogao spavati otvorenih vrata, uvijek je bio upaljen televizor, dok brat ne dođe kući. Dok su vrata bila otvorena nije bilo problema, međutim kada je stigao brat zatvorio je vrata. Mama se probudila tokom noći i spasila nas - ispričao je Mujakić za Dalmatinski portal, a drugu "dramu" proživljavao je proteklih mjeseci:

- Posljednjih sedam, osam mjeseci je bilo najteže u mojoj karijeri. Imao sam prije tri, četiri godine operaciju koljena, zatim i mononukleozu. Dva puta po šest mjeseci sam bio van terena. Lakše mi je bilo to preboljeti nego što u Belgiji nisam igrao. Imam veliki motiv. Hvala Bogu tu je U-21 reprezentacija, Vinko Marinović mi je vjerovao te sam igrao protiv Velsa i Belgije - zaključio je Mujakić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.