Srijeda, 18.05.2022.

Nikšić i Kojović nakon sastanka kod Komšića: Dogovorili smo zajednički nastup kao bh. blok

Predsjednik SDP-a tvrdi da nije razgovarano o vlasti te da će ove tri stranke zajedno biti ili opozicija ili vlast

Predsjednici Demokratske fronte, SDP-a i Naše stranke su na danas održanom sastanku, kazao je prvi čovjek SDP-a Nermin Nikšić, postigli visok stepen saglasnosti te su dogovorili budući zajednički nastup kao bosanskohercegovački blok.

- Od ovog trenutka 32 zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i deset zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH čine jedan blok, nastupaju kao jedinstvena snaga i učinit ćemo sve što je u našoj moći, snagom argumenata i snagom tih ruku u parlamentima, da nametnemo programsku priču, da nametnemo priču zakona koji su u interesu građana BiH i koji su važni na evropskom i NATO putu BiH – izjavio je Nikšić nakon sastanka u Predsjedništvu BiH.

Predsjednik SDP-a tvrdi da nije razgovarano o vlasti te da će ove tri stranke zajedno biti ili opozicija ili vlast.

- Pobjednici izbora treba da sjednu i pokušaju napraviti vlast te da kažu šta je to program oko kojeg su oni okupljeni. Mi svoj program imamo i ovih dana ćemo ga još dalje utezati i finiširati – dodao je Nikšić.

Kazao je još da ne namjeravaju razgovarati sa SDA i HDZ-om BiH. Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović je dodao da mu je drago što među ove tri stranke postoji odlučnost i saglasnost da se u razgovorima o federalnom i državnom nivou sve odluke donose zajedno.

- Mislim da je ovo početak jedne nove političke opcije, koja će možda stvarno promijeniti sve u naredne četiri godine u ovoj zemlji. Ono što je važno, meni barem, jeste da smo imali jedan vrlo otvoren, direktan razgovor o nekim problematičnim pitanjima, da smo kampanju koja je bila ostavili iza nas i da smo odlučni da idemo zajedno u razgovore o ovim višim nivoima vlasti. Nije nam bitno da budemo pozicija, ali smo potpuno svjesni snage koju naši udruženi predstavnici imaju u ovim tijelima i mislim da je to dobro za BiH – izjavio je Kojović.

Predsjednik Naše stranke tvrdi da je spreman ostati u opoziciji te da ga ne motiviraju fotelje već principi za koje se zalaže. Dodao je da je uvjeren kako SDP neće ići u koaliciju sa SDA.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh