open-navfaktor-logo
search
Vrijedna oprema
Njemačka Graničnoj policiji BiH donirala termovizijske kamere za noćno osmatranje
Direktor Galić i NJ.E. Uebber potpisali su sporazume o donaciji deset termovizijskih kamera za noćno osmatranje, ukupne vrijednosti 140. 000 eura
19.12.2019. u 14:50
get url
text

U Glavnom uredu Granične policije BiH, danas je upriličena primopredaja donacije specijalističke opreme Saveznog ministarstva za unutrašnje poslove, izgradnju i zajednicu Savezne Republike Njemačke Graničnoj policiji BiH.

Tim povodom, rukovodstvo GPBiH, na čelu s direktorom Zoranom Galićem, primilo je ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini NJ.E. Margret Uebber i njene saradnike.

Direktor Galić i NJ.E. Uebber potpisali su sporazume o donaciji deset termovizijskih kamera za noćno osmatranje, ukupne vrijednosti 140. 000 eura.

Galić je ovom prilikom zahvalio je ambasadorici Uebber i Vladi SR Njemačke na nesebičnoj podršci u radu i razvoju ove policijske agencije, što je značajno ojačalo kapacitete GPBiH.

- Od osnivanja ove policijske agencije, prijateljska zemlja Njemačka prati naš rad i djelovanje na granici i, sukladno tome i našim potrebama, donira opremu koju možemo svakodnevno koristiti. Ova donirana oprema koristit će se u nadzoru granice što će svakako doprinijeti efikasnijoj borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala - izjavio je Galić.

Ambasadorica Uebber najavila je da će i u narednom periodu Vlada SR Njemačke biti partner GPBiH i podržavati njen daljnji razvoj te zahvalila rukovodstvu ove policijske agencije na uspješnoj saradnji.

- Današnjom donacijom termovizijskih kamera za noćno osmatranje u vrijednosti od 140. 000 eura nastavlja se dugogodišnja bliska saradnja Savezne policije i GPBiH. Savezna Republika Njemačka je GPBiH posljednjih godina donirala opremu ukupne vrijednosti od gotovo 9,8 miliona KM. Pored toga, Savezna Republika Njemačka je sprovela brojne obuke za pripadnike GPBiH. Termovizijske kamere, koje su predmet današnje donacije, važan su instrument u radu nadzora granice, a samim tim i borbi protiv ilegalnih migracija i organiziranog kriminala – izjavila je ambasadorica Uebber.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.