open-navfaktor-logo
search
Brojni sadržaji
Novogodišnji program u Tuzli: Glavna zvijezda Van Gogh, već danas Bombaj štampa
Pored lokalnih bendova Show program, TNT, Big Brothers, Osam tamburaša i drugih, 18. decembra na Trgu slobode nastupit će i splitski TBF, a vrhunac manifestacije je javni doček Nove godine
12.12.2019. u 07:53
get url
text
Dječija Nova godina u Tuzli
Dječija Nova godina u Tuzli

Tuzlake će u Novu godinu, 31. decembra, na Trgu slobode uvesti beogradska grupa Van Gogh, najavljeno je danas u Gradskoj upravi Tuzle. Na novogodišnjoj zabavi u centru grada svirat će još i grupa Divan, prije, te Al Dino poslije glavne zvijezda Van Gogha.

Podjećamo, u Tuzli je u posljednje tri godine organiziran javni doček Nove godine, a nastupali su redom Amel Ćurić, Frajle, a 2019. dočekana je uz Plavi orkestar.

- Imat ćemo tri lokacije kada je u pitanju zabava u gradu. Jedna lokacija je klizalište koje se nalazi unutar kompleksa slanih jezera, na Sonom trgu već je počela Zimska čarolija, a na Trgu slobode sutra se otvara Zimski grad - rekao je gradonačelnik Jasmin Imamović.

U sklopu manifestacije Zimska čarolija od 1. decembra, na Sonom trgu, postavljene su kućice u kojima se posjetiteljima nude hrana i piće, proizvodi naših zanatlija te hrana naših prozvođača i med.

Na najvećem tuzlanskom trgu koncertom Bombaj štampe danas se otvara Zimski grad, koji će svake večeri, sve do Nove godine, ponuditi po jedan koncert.

- Dat ćemo prednost bendovima iz Tuzle i Tuzlanskog kantona. Ono što želimo jeste da se tuzlanska scena ponovo vrati u prvi plan - kaže Boris Balta iz Magic Factoryja, udruženje koje organizira manifestaciju.

Pored lokalnih bendova Show program, TNT, Big Brothers, Osam tamburaša i drugih, 18. decembra na Trgu slobode nastupit će i splitski TBF, a vrhunac manifestacije je javni doček Nove godine.

Uz muzički program na Trgu slobode goste očekuje gastro ponuda koju čine fritule, sirevi, roštilj i domaći proizvodi.

Zimski grad se realizuje u organizaciji Magic Factory, Eventus i firme Rare&Pure, a uz podršku Grada Tuzla i Turističke zajednice Grada Tuzla.

I ove godine nastavlja se dugogodišnja tradicija dječije Nove godine koja će uz zabavu u centru grada biti organizirana 31. decembra u 13 sati. Planiran je koncert za mališane te podjela paketića za koju su tradicionalno zaduženi "Moto mrazevi".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.