open-navfaktor-logo
search
Položeno cvijeće
Obilaskom mezara obilježen 2. maj, Dan Općine Stari Grad Sarajevo
Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i predsjedavajući Općinskog vijeća Samir Muhić danas su sa delegacijom obišli mezar Isa bega Ishakovića, turbe Gazi Husrev-bega i Šehidsko mezarje Kovači povodom 2. maja, Dana te općine.
02.05.2020. u 12:58
get url
text

U haremu Careve džamije delegaciju je dočekao Sadrudin ef. Išerić, imam te džamije koji je čestitao Dan Općine, ali i realizaciju projekata u Starom Gradu u proteklom periodu, saopšteno je iz Općine Stari Grad.

Delegacija je posjetila i Gazi Husrev-begovu džamiju gdje su ih dočekali predstavnici Gazi Husrev-begovog vakufa.

Na Šehidskom mezarju Kovači proučena je Fatiha i položeno cvijeće na centralnom spomeniku i mezaru prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića.

Načelnik Hadžibajrić je podsjetio da je 2. maj pored Općine Stari Grad, i Dan Općine Centar kao i Kantona Sarajevo.

- Tog datuma 1992. godine se određivao opstanak Sarajeva ali i čitave BiH. Da je palo Sarajevo, zasigurno ne bi danas bili na ovom mjestu - izjavio je načelnik Hadžibajrić govoreći o značaju 2. maja.

On je kazao da Općina Stari Grad od 2001. obilježava taj dan, te izrazio žaljenje što ove godine neće biti održani planirani programi.

- Sljedeće godine sa navršava 500 godina od upravljanja Gazi Husrev-bega tadašnjim Sarajevom - Starim Gradom te se iskreno nadamo da ćemo biti u mogućnosti obilježiti to na jedan poseban način - izjavio je Hadžibajrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.