open-navfaktor-logo
search
Kovači
Obilježena godišnjica formiranja: Možemo biti ponosni na slobodarsku i herojsku Armiju RBiH
Na Šehidskom mezarju "Kovači" obilježena je 18. godišnjica 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 31. godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine, a prisustvovali su članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović te brojne druge delegacije.
14.04.2023. u 10:57
get url
text

Bećirović se ovom prilikom obratio medijima te čestitao ove dvije godišnjice.

- Armija RBiH je bila legalna oružana sila, legalno i međunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovine. Armija RBiH je najvažnija historijska činjenica u našoj višestoljetnoj historiji. Da nije bilo Armije RBiH propao bi referendum građana iz 1. marta 1992. godine, a i prijem BiH 22. maja 1992. u Ujedinjene nacije ostao bi mrtvo slovo na papiru - naveo je Bećirović te dodao:

- Mi svi u BiH koji volimo BiH možemo biti ponosni na slobodarsku i herojsku Armiju RBiH. Ona je branila džamije, crkve, sinagoge, obdaništa, škole, branila je suverenu, nedjeljivu, nezavisnu i multietničku BiH na bazi Ustava države i platforme Predsjedništva RBiH.

{$galerijaFotografija}

Ovom prilikom održan je i vjerski program.

U 11.15 sati planirano je polaganje cvijeća ma Gradskom mezarju "Stadion" Koševo, a u 18 sati u Narodnom pozorištu bit će održana Akademija povodom obilježavanja godišnjice.

Polaganje cvijeća, godišnjica Armije BiH, 14.04.2023.
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.