open-navfaktor-logo
search
Svečana akademija
Obilježeno 70 godina Veterinarskog fakulteta u Sarajevu
Akademiji su prisustvovale mnoge ugledne zvanice iz BiH, regije  i svijeta
21.11.2019. u 22:52
get url
text

Svečanom akademiom u prepunom Narodnom pozorištu obiljezena je jubilarnih 70 godina Veterinarskog fakulteta u Sarajevu.

-Mi smo ovdje da obilježimo cijeli jedan život. U 70 naših godina, mnogo je uspjeha i padova, izazova i rezultata. I što je najvažnije, opstali smo i uspjeli slijediti kontinuitet prethodnih generacija, vrsnih bardova naše profesije i genijalnih umova od kojih smo učili.  Sretan sam i ponosan što ih nismo iznevjerili - istakao je dekan fakulteta prof.dr Nihad Fejzić.

U sklopu ceremonije, prikazan je kratki film koji prikazuje jedan dan u životu studenata Veterianskog fakulteta Sarajevo, a koji je njihov uradak.  Akademiji su prisustvovale mnoge ugledne zvanice iz BiH, regije  i svijeta, među kojima i dekani veterinarskih fakulteta i predstavnici veterinarskih instituta.  

Zaslužnim pojedinicima za njihov uspjeh, uručene su povelje i plakete i time domaćini pokazali kako je rečeno koliko cijene zajedništvo i saradnju. U obraćanju kantonalnog premijera Edina Forte, poslana je poruka da je Vlada Kantona partner svakog fakulteta naglašavajuci da ovo društvo jedino uz podršku kvalitetu obrazovanja može dalje.

-Posljednjih osam godina imao sam čast predvoditi u procesima koji su nas uklopili u savremene evropske tokove. Naši studenti danas uče u jednom modernom ambijentu, u kvalitetnim kliničkim odjeljenjima i savremenim laboratorijama. Danas istražujemo u našem Institutu i jednostavno, svaki dan, želimo više. Kvalitetno obrazovanje bio je i ostao naš imperativ. A naš Veterinarski fakultet i dalje je jedini u našoj Bosni i Hercegovini - završne su riječi i poruka dekana Fejzića.

Cijeli događaj uveličan je i muzičkim djelom Kamernog orkestra Sarajevske filharmonje koji je predvodila maestra Samra Gulamović, saopćio je Veterinarski fakultet.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.