Zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona, na 10. sjednici zakazanoj za 18. oktobar, razmatrat će, između ostalog, izvještaje o radu kantonalnih institucija i preduzeća, kao i Informaciju o stanju sigurnosti na području TK.

- Predstavnik svake kantonalne institucije i preduzeća imat će priliku da iznese svoj stav i ponudi svoje viđenje rada u prošloj godini. Skupština je ta koja daje posljednju riječ i vidjet ćemo kako će proći glasanje - rekao je predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović.

Podsjećamo, Vlada TK je na vanrednoj sjednici održanoj 24. septembra odbila da prihvati izvještaje Kantonalne agencije za privatizaciju, Komisije za koncesije TK, Pedagoškog zavoda TK, JU Odgojni centar TK, Kantonalnog zavoda za pružanje pravne pomoći, Zavoda za javno zdravstvo TK, JU Služba za zapošljavanje TK, JP Radio televizija TK, JP Međunarodni aerodrom Tuzla, JU Zaštićeni pejzaž "Konjuh" Banovići, Javnog preduzeća za vodoprivrednu djelatnost "Spreča," JU Veterinarski zavod TK, Kantonalne uprave civilne zaštite, JP Šume Tuzlanskog kantona, JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla, JZU Opća bolnica "Dr. Mustafa Beganović" Gračanica, kao i Informaciju o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona.

Također, na dnevnom redu će biti izvještaji o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i Direkcije cesta TK, kojima se bavila prethodna Vlada TK u tehničkom mandatu i koji nisu dobili zeleno svjetlo.

Za 10. redovnu sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona planirano je ukupno 25 tačaka dnevnog reda, među kojima su tri zakona, jedna odluka i 21 izvještaj i informacija o radu javnih preduzeća i ustanova kojima je osnivač Skupština Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Skupštine.

Većina u TK broji 19 ruku, od toga je devet zastupnika SDA, tri DF-a, po dva SBB-a, SBiH i Socijaldemokrata te zastupnik Smajo Mandžić koji je napustio PDA i priključio se većini.