Snimljen danas

Objavljen najnoviji snimak: Veliki morski pas i dalje u Jadranskom moru

Objavljeno: 11.06.2019. u 20:37

Stručnjaci s ovog portala koji se bavi temama vezanim za more, ronjenje i ribolov naglašavaju da nema razloga panici, jer se u ovom slučaju radi o nezreloj jedinki i vrsti koja nije agresivna

Morski pas u Jadranu

FOTO: Screenshot

Veliki morski pas vrste mako, koji je prije nekoliko dana snimljen nedaleko od makarske i dalje se nalazi u hrvatskom dijelu Jadranskog mora. Ova morska grabljivica snimljena je danas nedaleko od otoka Korčula.

Najnoviju snimku objavio je portal Podvodni.hr na svojoj Facebook stranici.

- Prije dva dana objavili smo informaciju da je kraj Makarske snimljen morski pas mako (Isurus oxyrinchus), a ne neka druga vrsta. Jutros je opet snimljen u Korčulanskom kanalu. Radi se o istom morskom psu, a to se može vidjeti po rezu koji se nalazi malo desno, između glave i dorzalne peraje - navodi se u objavi na Facebooku.

Stručnjaci s ovog portala koji se bavi temama vezanim za more, ronjenje i ribolov naglašavaju da nema razloga panici, jer se u ovom slučaju radi o nezreloj jedinki i vrsti koja nije agresivna.

Prema podacima ISAF-a (international Shark Attack File), od 1580. do 2017. zabilježeno je samo devet napada makoa na ljude, od kojih je samo jedan bio smrtonosan.

 

Izvor:   Faktor/Podvodni.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije