open-navfaktor-logo
search
Snimljen danas
Objavljen najnoviji snimak: Veliki morski pas i dalje u Jadranskom moru
Stručnjaci s ovog portala koji se bavi temama vezanim za more, ronjenje i ribolov naglašavaju da nema razloga panici, jer se u ovom slučaju radi o nezreloj jedinki i vrsti koja nije agresivna
11.06.2019. u 20:37
get url
text
Morski pas u Jadranu

Veliki morski pas vrste mako, koji je prije nekoliko dana snimljen nedaleko od makarske i dalje se nalazi u hrvatskom dijelu Jadranskog mora. Ova morska grabljivica snimljena je danas nedaleko od otoka Korčula.

Najnoviju snimku objavio je portal Podvodni.hr na svojoj Facebook stranici.

- Prije dva dana objavili smo informaciju da je kraj Makarske snimljen morski pas mako (Isurus oxyrinchus), a ne neka druga vrsta. Jutros je opet snimljen u Korčulanskom kanalu. Radi se o istom morskom psu, a to se može vidjeti po rezu koji se nalazi malo desno, između glave i dorzalne peraje - navodi se u objavi na Facebooku.

Stručnjaci s ovog portala koji se bavi temama vezanim za more, ronjenje i ribolov naglašavaju da nema razloga panici, jer se u ovom slučaju radi o nezreloj jedinki i vrsti koja nije agresivna.

Prema podacima ISAF-a (international Shark Attack File), od 1580. do 2017. zabilježeno je samo devet napada makoa na ljude, od kojih je samo jedan bio smrtonosan.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.