open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen, na MP Prozor - Jablanica
Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor - Jablanica.
12.08.2020. u 07:56
get url
text

Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila iznad 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf, a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac - Berkovići - Bileća - Trebinje.

Saobraćaj se zbog radova svaki dan osim nedjelje obustavlja i na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 08 do 16 sati.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica - Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima: Mostar - Jablanica (most kod mjesta Bijela), Tarčin - Konjic (kod mjesta Zukići), Srebrenik - Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo - Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta Brčko - Bijeljina (od kružnog toka "Ilićka" do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.