open-navfaktor-logo
search
U narednih 15 dana
Obustavljena nastava u osnovnim i srednjim školama na području BPK Goražde
Krizni štab Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde danas je donio naredbu kojom se obustavlja nastava u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području BPK Goražde u trajanju od 15 dana.
12.03.2020. u 13:33
get url
text
Škola u Goraždu

- Ova naredba donesena je na osnovu preporuka kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i stupa na snagu od sutra. Također, Krizni štab BPK donio je naredbu o obustavljanju svih sportskih, kulturnih događaja na području kantona.

Nalaže se i obustava održavanja sportskih treninga za djecu i mlade na području BPK Goražde - pojasnio je član Kriznog štaba, ministar zdravstva BPK Eniz Halilović.

Zavodu za javno zdravstvo BPK Goražde naloženo je da pojača epidemiološki nadzor u dječijim vrtićima i ustanovama za socijalnu zaštitu za djecu, mlade i stare, kao i kazneno-popravnim ustanovama na području BPK Goražde u trajanju od 15 dana.

Zdravstvenim radnicima s područja BPK Goražde preporučeno je da ne putuju u inostranstvo, posebno na organizovane stručne i naučne skupove, kao i turistička putovanja u inostranstvo.

Krizni štab BPK Goražde u srijedu je donio i naredbu o zabrani svih javnih okupljanja u BPK Goražde do daljnjeg. Odgođeni su i najavljeni sportski događaji koji su se trebali dogoditi na području tog kantona.  

Posredstvom Ministarstva za privredu BPK Goražde, svim hotelima, hostelima i vlasnicima privatnih apartmana naloženo je da registruju dolaske gostiju-turista iz ugroženih zemalja (područje NR Kine, Italije, Južne Koreje, Irana, Francuske, Njemačke i Španije) koji su posljednjih 7 do 14 dana boravili u tim zemljama, te da kontaktiraju odmah nadležnog epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde, na otvoreni broj telefona, a u cilju provođenja mjera radi sprečavanja širenja novog koranvirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.