Turizam

Očekuje se dolazak 100.000 Kineza, mnogi žele u Bihać i Nacionalni park Una

Objavljeno: 01.07.2019. u 10:23

Imate predivnu prirodu i rijeku Unu u što smo se i sami uvjerili tokom posjete NP Una, rekao je ambasador Kine u BiH

FOTO: Grad Bihać

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostito je danas Ji Pinga, ambasadora Narodne Republike Kine u BiH. Visoka delegacija NR Kine posjetu Gradu Bihaću iskoristila je za upoznavanje sa turističkim i privrednim potencijalima Bihaća, sa posebnim akcentom na učešće Kine u realizaciji projekta izgradnje aerodroma u Bihaću.

-Posjeta ambasadora Pinga našem gradu potvrda je spremnosti NR Kine da u našem gradu realizira projekte koji se prije svega odnose na turizam i našu bogatu historiju, a posebno onu iz II svjetskog rata i učešća antifašista ovog kraja u borbi za slobodu i poraz fašističkog režima. Naravno, tu je i projekat izgradnje aerodroma za koji su zainteresirani i investitori iz Kine i u narednom periodu sasvim sigurno ćemo unaprijediti naše odnose i kroz dolazak turista iz Kine u Bihać i kroz prezentaciju Kine u gradu Bihaću – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Da je turistička promocija Grada Bihaća izuzetno bitna za razvoj ovog dijela BiH govori i podatak da se ove godine očekuje dolazak do 100.000 gostiju iz Kine, od čega bi dobar dio trebao posjetiti Nacionalni park Una i grad Bihać.

-Imate predivnu prirodu i rijeku Unu u što smo se i sami uvjerili tokom posjete NP Una. Do sada je ovo područje posjetilo 44 turističke ekipe iz Kine i sasvim sigurno da taj broj može biti  i veći. Zainteresirani smo i za privrednu saradnju i zahvaljujem gradonačelniku na srdačnom prijemu i spremnosti da sarađujemo u svim oblastima i na obostrano zadovoljstvo - kazao je ambasador Ping, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije