open-navfaktor-logo
search
Podsjećanje
Od "ponosa" do "kriminala": Prašović Gadžo je Solaku intervju naplatila 4.504 KM
Zastupnica SBB-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Sanela Prašović Gadžo objavila je danas na svom Facebook profilu da će SBB u ovom domu podržati smjenu premijera Fadila Novalića, kao i Vlade FBiH.
01.06.2020. u 16:44
get url
text

- Želim kazati da SBB ne može podržavati sistemsku korupciju, kao ni kriminal direktora FUCZ-a Fahrudina Solaka i direktora firme Srebrena malina Fikreta Hodžića - navela je Prašović Gadžo.

Solak i Prašović Gadžo stari su znanci, a nekada su i sarađivali na obostranu korist. 

Javnost je možda već zaboravila kako je Prašović Gadžo jedno gostovanje Solaka u emisiji Interview 20 naplatila 4.504,50 KM. Suprotno današnjim tvrdnjama zastupnice Prašović Gadžo, tada Solak nije bio "kriminalac", nego je bio uspješan direktor FUCZ-a. 

- Ja sam ponosna što na ovaj način funkcionira Federalna uprava civilne zaštite i što smo bili u prilici to prikazati i našim gledateljima iz prve ruke - kazala je Prašović Gadžo. 

Prikazivanje građanima uspješnog rada FUCZ-a iz prve ruke plaćeno je novcem te državne institucije, tačnije novcem građana Federacije BiH. 

- Civlina zaštita 7. jula 2017. godine zaključila je ugovor sa firmom Tim System vrijedan 4.504,50 KM za "usluge-snimanje i emitovanje TV emisije Interview 20"  na BHRTV1 za dan 14. juli 2017. godine. Vrijednost 4.504,50 KM realizacija do 14.07.2017. godine, plaćanje 60 dana od dana ispostave fakture" - navedeno je u izvještaju o javnim nabavkama, o čemu je pisao Žurnal.    
 
Tim System je produkcijska kuća koja je radila intervjue za BHRT, a koje je uređivala i vodila Sanela Prašović Gadžo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.