open-navfaktor-logo
search
Podaci Štaba
Od uvođenja vanrednih mjera u RS-u: Rođeno 674 beba, sklopljeno 85 brakova
Od kada su u RS-u uvedene vanredne mjere 16. marta, pa do danas, u ovom entitetu je rođeno 674 djece i sklopljeno je 85 brakova, saopćila je danas ministrica uprave i lokalne samouprave RS-a Lejla Rešić.  
24.04.2020. u 15:28
get url
text

Ona je kazala da su brojke dostavile službe u lokalnim zajednicama, od dana kada su prešle na elektronski sistem rada.

Ona je danas najavila i da je na sjednici Štaba za vanredne situacije u RS-u donesena odluka da će od početka naredne sedmice, lokalne zajednice moći u šalter salama da izdaju određena uvjerenja i dokumenta, ali uz obaveznu ugradnju fizičkih pregrada.

- Radit će se uz fizičke plastične barijere u šalter salama, poštovanje distance, kontrolu broja ulazaka u salu, broja radnika… Cilj je da budemo fleksibilniji prema građanima – rekla je Rešić.

Ministarica uprave i lokalne samouprave RS-a je kazala i da su uočene određene nepravilnosti u lokalnim zajednicama, a koje se tiču zakazivanja sjednica lokalnih parlamenata.

- Neke lokalne zajednice počele su da zakazuju sjednice bez dozvole, što nije dopušteno bez saglasnosti štaba za vanredne situacije jer je to kršenje zaključka o zabrani okupljanja više od tri osobe na jednom mjestu – kazala je Rešić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.