open-navfaktor-logo
search
Kantonalni sud Sarajevo
Određen jednomjesečni pritvor Ibrišimoviću, Hamziću i Kukiću
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Amiru Ibrišimoviću, Ismetu Hamziću i Emiru Kukiću, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo koje je i predložilo određivanje pritvora.
29.05.2023. u 10:31
get url
text

VEZANI TEKST - SIPA nastavlja pretrese kancelarija advokata i notara, u toku hapšenja

- Osumnjičenom Ibrišimoviću pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, dok je Hamziću i Kukiću određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela - navedeno je u saopćenju. 

Tužilaštvo KS ih tereti da su od 2009. do hapšenja u akciji "Square", u okviru organizirane grupe poduzimali nezakonite radnje radi sticanja protivpravne imovinske koristi zloupotrebljavajući svoj položaj i krivotvoreći dokumentaciju na način da su nezakonito sticali vlasništvo nad zemljištem, prometovali većim brojem nekretnina na području Kantona Sarajevo, a kojim se nije moglo prometovati, čime su stekli protupravnu imovinsku korist od najmanje četiri miliona KM.

- Navedene radnje članovi pomenute grupe realizirali su uz pomoć nekoliko advokata i notara, na osnovu čega su vršeni upisi nad vlasništvom zemljišta i nekretnina drugim osobama koje nisu stvarni vlasnici i takve preprodavali trećim osobama- saopćeno je tada iz Tužilaštva KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.