open-navfaktor-logo
search
Zakazana sjednica IO
Oglasio se Fudbalski savez BiH: Hoće li 12. decembra biti izabran selektor Zmajeva
Fokus aktivnosti je priprema utakmica baraža koje će naša reprezentacija igrati kao domaćin, poručili su iz bh. kuće fudbala
03.12.2019. u 14:35
get url
text

Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine neće biti izabran 12. decembra, odnosno na narednoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, potvrđeno je iz bh. kuće fudbala.

Kao što smo jučer najavili, sjednica IO će biti održana u četvrtak, ali je u saopćenju za javnost pojašnjeno da na njoj neće biti izabran selektor.

- U cilju pravodobnog i objektivnog informisanja javnosti, FSBiH objavljuje integralni tekst poziva (POZIV) za narednu sjednicu IO FSBiH koja će biti održana dana 12. decembra 2019. godine u Sarajevu.

Pojedini mediji i web portali su prenijeli potpuno netačnu informaciju o sadržaju naredne sjednice Izvršnog odbora. Ne osporavajući želju određenog broja medijskih kuća za eksluzivitetom i objavom "informacija iz prve ruke", dužni smo širu bh. javnosti izvjestiti da na ovoj sjednici neće biti izbora niti imenovanja novog selektora, kao ni analize utakmica BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. Premijerligaško takmičenje, koje je u nadležnosti FSBiH će biti tema posebne sjednice IO, koja će biti održana do kraja tekuće godine. Na sjednici koja će biti održana 12. decembra 2019. godine, a kako je navedeno u dnevnom redu, će biti urađena analiza dosadašnjih rezultata A selekcije u kvalifikacionom ciklusu za EURO 2020, a uz to će biti sačinjen plan za imenovanje selektora.

Fokus aktivnosti je priprema utakmica baraža koje će naša reprezentacija igrati kao domaćin. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama, kako na tribinama tako i na terenu, sami sebi otvoriti put i za drugu utakmicu baraža, te konačno ostvariti san plasmanom na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

O svim pojedinostima, a u vezi sa aktivnostima oko izbora novog selektora A reprezentacije, javnost će biti blagovremeno informisana i na vrijeme upoznata - saopćeno je iz FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.