open-navfaktor-logo
search
Nevrijeme u Sloveniji
Oluja čupala stabla i džambo plakate, kiša poplavila objekte
Nevrijeme je stiglo i u Hrvatsku, a kako javljaju tamošnji mediji, oluja, praćena grmljavinom i pljuskovima, pogodila je mjesta koja graniče sa Slovenijom
02.07.2019. u 20:20
get url
text

U poslijepodnevnim satima nevrijeme, praćeno olujnim vjetrom, pljuskovima i gradom, pogodilo je Sloveniju. Prema podacima 24ur, na sjeveru i zapadu Slovenije zabilježen je prvi udar nevremena, koji je uz obilnu kišu i grad te jak vjetar donio lokalne bujične poplave i štete na nekim objektima.

Bilo je iščupanih stabala i odvaljenih džambo plakata, a Centar za obavještavanje Slovenije do 18 sati dobio je gotovo 60 dojava o raznim problemima, ponajprije poplavljenim objektima i odnesenim krovovima.

Nevrijeme je stiglo i u Hrvatsku, a kako javljaju tamošnji mediji, oluja, praćena grmljavinom i pljuskovima, pogodila je mjesta koja graniče sa Slovenijom.

Nešto poslije 19 sati u Zagrebu su zabilježeni olujni udari vjetra, a počela je padati i mjestimična kiša, a tokom večeri i noći lokalnih pljuskova i grmljavine moglo bi biti ponajprije u unutrašnjosti Istre, na sjeverozapadu unutrašnjosti te u gorskim krajevima Hrvatske.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.