Peta po redu

"On im sigurnost daje": Reis Kavazović na ramazanskoj konferenciji u Kataru

Objavljeno: 14.05.2019. u 09:27

Na konferenciji koju organizuje Ministarstvo vakufa i islamskih pitanja Države Katar već pet godina zaredom vjerski autoriteti iz čitavoga svijeta raspravljaju o aktuelnim pitanjima organizacije vjerskog života i izazovima s kojima se muslimani susreću

FOTO: Mina

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović na poziv Ministarstva vakufa i islamskih pitanja Države Katar učestvuje u radu pete ramazanske konferencije pod naslovom "On im sigurnost daje".

Na konferenciji koju organizuje Ministarstvo vakufa i islamskih pitanja Države Katar već pet godina zaredom vjerski autoriteti iz čitavoga svijeta raspravljaju o aktuelnim pitanjima organizacije vjerskog života i izazovima s kojima se muslimani susreću.

Sesije ove konferencije se prenose uživo na Al Jazeeri Mubasher i emituju na javnom servisu Države Katar.

Reisu-l-ulema jučer je prisustvovao iftaru kojeg je priredio emir Države Katar šejh Tamim bin Hamad al Thani.

Istog dana, reisu-l-ulema se sastao i sa ministrom vakufa i islamskih pitanja Države Katar g. Gajsom bin Mubarekom al Kuvarijem s kojim je razgovarao o realizaciji zajedničkih projekata o kojima je bilo riječi tokom nedavne zvanične posjete reisu-l-uleme Kataru.

U pratnji reisu-l-uleme putovali su i Muhamed Jusić, savjetnik reisu-l-uleme za medije i glasnogovornik Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Ibrahim ef. Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH.

Foto: Mina

Izvor:   Mina

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije