Petak, 29.05.2020.

Sarajevo

Općina Centar donirala sanitetsko vozilo za prijevoz pacijenata do novog izolatorija KCUS-a

Načelnik Nedžad Ajnadžić ključeve uručio Sebiji Izetbegović generalnoj direktorici KCUS-a

Danas je uručeno sanitetsko kombi vozilo koje je Općina Centar nabavila za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu s ciljem provođenja mjera na spriječavanju širenja opasnosti od koronavirusa i efikasnije zaštite i spašavanja ljudskih života.

Ovom prilikom je načelnik Nedžad Ajnadžić kazao da će Općina Centar nastaviti podržavati rad Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u radu sa pacijentima posebno tokom ovog vanrednog perioda. 

- Uručujemo vozilo za transport pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi koronavirusom do novog izolatorija koji je smješten u prostorijama Građevinskog fakulteta u Sarajevu. Ja bih volio da se ovo vozilo za ove potrebe nikada ne iskoristi, ali s obzirom na situaciju moramo biti spremni na sve scenarije. Sa prestankom ove vanredne situacije Klinički centar će ovo vozilo moći staviti u svoju redovnu upotrebu u radu sa pacijentima. Također namjeravamo nabaviti i četiri termo kamere koje ćemo staviti na raspolaganje osoblju Kliničkog centra, objasnio je Ajnadžić prilikom primopredaje vozila, čemu je također prisustvovala i kantonalna ministrica komunalne privrede i infrastrukture, te komandantica Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo Nihada Glamoč.

Nakon primopredaje vozila generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović je svoje goste provela kroz opremljeni izolatorij uređen po najsavremenijim medicinskim standardima i sa 200 kreveta, pokretnim rendgenom i opremljenom laboratorijem, sve zahvaljujući naporima 40 uposlenika Kliničkog centra koji su danonoćno radili kako bi ovaj izolatorij bio što prije stavljen u funkciju, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh