Potpisan protokol

Općina Centar finansijski podržala programe u KSC Skenderija

Objavljeno: 16.10.2018. u 15:11

U Općini Centar je u utorak, 16. oktobra 2018. godine potpisan protokol o finansiranju kulturnih i sportskih besplatnih programa namijenjenih stanovnicima centralne gradske općine, koji će biti realizovani u Kulturno-sportskom centru "Skenderija"

Općina Centar i na ovaj način daje podršku projektima od značaja za njene sugrađane

Za podršku projektima iz kulture izdvojen je iznos od 30.000 KM, dok je za sportska dešavanja iz općinskog budžeta izdvojen iznos od 10.000 KM. U ime Općine Centar, kao finansijera, protokol je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić, dok je u ime KJP Centar "Skenderija" to učinio direktor Amer Kapo, koji je iskazao zahvalnost za podršku Općine Centar naporima ovog javnog preduzeća da obogati kulturna i sportska dešavanja u Skenderiji.

- Općina Centar i na ovaj način daje podršku projektima od značaja za njene sugrađane,  koji se održavaju ili u Domu mladih ili u nekoj od sportskih sala centra Skenderija. Udruženja koja sarađuju sa Općinom Centar imaju veliku podršku i pomoć, jer im je omogućeno da koriste besplatno naše kapacitete za kulturna i sportska dešavanja, naravno uz odobrenje Općine Centar. Posljednje dvije godine uprava našeg preduzeća pokušava unaprijediti koncepte kulturnih i sportskih sadržaja, tako da će nam ova sredstva biti od velike pomoći - objasnio je Kapo.

Potpisivanju protokola prisustvovala je i Jasmina Fazlić, pomoćnica općinskog načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije