open-navfaktor-logo
search
Ispaštaju građani
Općinski odbor SDA: Pozivamo Vladu Brčko distrikta BiH da osigura novac za zdravstvene radnike
Iz Općinskog odbora SDA Brčko poručuju kako je nezadovoljstvo zdravstvenih radnika dostiglo svoj vrhunac a što je dokazano i jučerašnjom protestnom šetnjom od brčanske Bolnice do Gradske vijećnice, koju su podržali i mnogobrojni građani Brčko distrikta BiH.
14.04.2023. u 21:01
get url
text
Brčko, protestna šetnja
get url
text

- Nezadovoljni zdravstveni radnici su istaknuli da vlast Brčko distrikta BiH nije napravila nikakve pomake koji bi doveli do konkretnih mjera koje vode ka ispunjenju njihovih zahtjeva, što rezultira neadekvatnom medicinskom njegom građana Distrikta, za koje se slobodno može reći da plaćaju visoku cijenu izbjegavanja konfrontacije vlasti Distrikta sa postojećim problemima štrajka u zdravstvenim ustanovama.

Osim što je sa predloženog dnevnog reda 41. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH povučena informacija o poduzetim aktivnostima u vezi sa štrajkom zaposlenih u javnim institucijama i pravnim licima čiji je osnivač Brčko distrikt BiH, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, Zijad Nišić također već drugi put izbjegava suočiti se sa štrajkačima u zdravstvu iako je i sam ljekar. On je prije imenovanja na sadašnju poziciju izražavao solidarnost i podršku svojim kolegama medicinske struke - navodi se u saopćenju OO SDA Brčko.

Dodaju kako su zdravstveni radnici jučer ispred zgrade Vijećnice, desetominutnim aplauzom, pokazali predstavnicima vlasti da neće odustati od svojih zahtjeva o poboljšanju položaja radnika u zdravstvu, ali očito jedini odgovor koji su dobili bila je tišina i bijeg od odgovornosti, prije svega gradonačelnika, njihovog kolege, Zijada Nišića.

- S tim u vezi, pozivamo Vladu Brčko distrikta BiH, na čelu sa gradonačelnikom Nišićem da u što kraćem roku osiguraju finansijska sredstva kako bi se odgovorilo na očekivanja zdravstvenih radnika, te građani Brčko distrikta BiH mogli imati kvalitetnu njegu u zdravstvenim ustanovama Distrikta - poručili su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.