open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Opozicija slavi pobjedu u Crnoj Gori
Opozicija okupljena oko prosrpske liste "Za budućnost Crne Gore" na konferenciji za novinare je proglasila pobjedu poručivši da je "Berlinski zid pao", iako Državna izborna komisija još nije objavila rezultate. 
30.08.2020. u 22:41
get url
text

- Moći ćemo da formiramo vlast sa opozicionim partnerima. Đukanović treba da pakuje kofere u političkom i svakom drugom smislu - poručili su iz opozicije.

Lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić obratio se javnosti odmah nakon konferencije za novinare Centra za monitoring i istraživanje.

- Dragi građani, iskazujemo vam zahvalnost za istrajnost i dostojanstvo. Bez obzira na sve što smo prošli tokom ovog ciklusa. Režim je pao. Molim vas da ostanete kod kuće i da sa prijateljima i porodicom proslavite pobjedu koja je izvjesna. Nakon 31 godine aktuelne vlasti moralo se desiti ovo. Rezultati su takvi da 42 zastupnika pripadaju opoziciji a ostalima 39. Nudimo ono što je prirodno, da sve manjinske stranke priđu pobjedniku. Ne zbog toga što mi želimo da imamo bilo koga sa nama, nego ne možemo graditi Crnu Goru drugačije. Crna Gora je majka svih nas - poručio je Krivokapić.

Šef koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić poručio je da su pred parlamentarne izbore znali da je ovo pobjednički put koji vodi Crnu Goru u sigurnu budućnost.

- Tri opozicione liste imaju većinu za formiranje nove demokratske vlade. Crna Gora više nije jedina zemlja na svijetu koja nikada na izborima nije smijenila vlast - izjavio je Bečić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.