open-navfaktor-logo
search
Nagradit će je
Organizatori Hadžići WinterFesta traže djevojčicu koja je migrantu pružila ruku nakon pada na ledu
Željeli bismo je kontaktirati i nagraditi besplatnim klizanjem do zatvaranja Festivala, kazali su organizatori WinterFesta
18.12.2019. u 17:03
get url
text

U Hadžićima na WinterFestu na klizalištu sinoć su uživali mališani ali i migranti koji su smješteni u migrantskom centru Ušivak kod Hadžića.

- Sinoć smo na naše klizalište ugostili prijatelje iz dalekih zemalja koji bježe od životnih nedaća koje su stigle pred njih. Osnovno ljudsko pravo jeste pravo na pravedan, lijep i sretan život, a naša osnovna dužnost jeste da omogućimo ta ista prava onima koji to nemaju. Makar na ovaj način uveseliti ih i skrenuti misli sa onih nedaća koje su ih zadesile – naveli su iz WinterFesta.

{$galerijaFotografija}

Posebnu pažnju privukla je fotografija na kojoj djevojčica pomaže jednom od migranata koji je pao na klizaljkama.

- Djeca su uvijek važila za najiskrenija bića. Ne sude po boji kože i na osnovu religije, znaju samo za ljubav i radost. Dragi prijatelji, ako prepoznajete djevojčicu sa fotografije, našu heroinu, javite nam. Željeli bismo je kontaktirati i nagraditi besplatnim klizanjem do zatvaranja Festivala – napisali su na Facebook stranici organizatori WinterFesta.

Hadžići WinterFest
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.