Ponedjeljak, 13.07.2020.

Nagradit će je

Organizatori Hadžići WinterFesta traže djevojčicu koja je migrantu pružila ruku nakon pada na ledu

FOTO: Hadžići WinterFest

Željeli bismo je kontaktirati i nagraditi besplatnim klizanjem do zatvaranja Festivala, kazali su organizatori WinterFesta

U Hadžićima na WinterFestu na klizalištu sinoć su uživali mališani ali i migranti koji su smješteni u migrantskom centru Ušivak kod Hadžića.

- Sinoć smo na naše klizalište ugostili prijatelje iz dalekih zemalja koji bježe od životnih nedaća koje su stigle pred njih. Osnovno ljudsko pravo jeste pravo na pravedan, lijep i sretan život, a naša osnovna dužnost jeste da omogućimo ta ista prava onima koji to nemaju. Makar na ovaj način uveseliti ih i skrenuti misli sa onih nedaća koje su ih zadesile – naveli su iz WinterFesta.

Posebnu pažnju privukla je fotografija na kojoj djevojčica pomaže jednom od migranata koji je pao na klizaljkama.

- Djeca su uvijek važila za najiskrenija bića. Ne sude po boji kože i na osnovu religije, znaju samo za ljubav i radost. Dragi prijatelji, ako prepoznajete djevojčicu sa fotografije, našu heroinu, javite nam. Željeli bismo je kontaktirati i nagraditi besplatnim klizanjem do zatvaranja Festivala – napisali su na Facebook stranici organizatori WinterFesta.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh