open-navfaktor-logo
search
Reakcija trenera Želje
Osim: Ljudi su došli s planom i ciljem, mi smo pomogli da ga ostvare
Mogu samo čestitati ljudima koji su došli s planom i ciljem, uspjeli su ga uz našu pomoć ostvariti, prva je reakcija Amara Osima nakon poraza Želje od Krupe na Grbavici rezultatom 1:0 u duelu osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
19.09.2020. u 22:03
get url
text

- Primili smo gol iz prvog prelaska Krupe i to kakav gol. Poslije toga, ok ima još 70 minuta do kraja, kako vrijeme odmiče uvlači se nervoza. Drugo poluvrijeme smo solidno krenuli, imali finih situacija, pritisak. Krupa se dobro branila, pogodili smo prečku. Nemam šta reći. Takva je liga da jedan gol može puno toga promijeniti. Daje sigurnost ekipi koja vodi i stvara nervozu ekipi koja gubi - veli Osim.

- Dobijemo u gostima, izgubimo kući. I tako još dva, tri četiri kola.  Nismo očekivali, mislili smo da smo nakon Mladosti naučili lekciju. Nismo ih potcijenili, igrali su hrabro, nisu imali šta izgubiti - izjavio je trener Želje u izjavi za Moja TV..

Na konferenciji za medije Osim je još jednom čestitao Krupi i  konstatovao da njegova ekipa ima problem s ekipama "koje se bore".

- Imamo problem s ekipama koje se bore. Da bi ih dobio moraš se boriti, a naša ekipa nije dizajnirana za borbu. Ovo je borba na koju trebaš odgovoriti borbom. Moramo naći neko rješenje.

- Ova dva poraza već utječu na ekipu. Mogli smo biti u boljoj poziciji i imati više bodova. Nije liga kao prije 20 godina da ne možeš dobiti u gostima. Problem je što nemamo rješenje, jer protiv Mladosti i Krupe nismo našli to rješenje. U dvije utakmice smo napravili neforsirane greške. Primili smo nesretne golove, ali mi smo krivi. Ako znaš da igraš protiv bunkera, nemoj primiti gol... U sebi moramo tražiti krivca, jer ćemo još igrati protiv ovakvih protivnika. Ne smiješ primati golove. Drugo je kad primiš gol kod 3:0, a drugo kod 0:0 - poručuje trener Plavih.

Željezničar u idućem kolu igra vječiti derbi sa Sarajevom. Termin ovisi od rezultata Sarajeva u Evropi, jer ukoliko bh. prvak eliminiše Budućnost u trećem pretkolu Evropske lige, utakmica se vjerovatno neće igrati narednog ponedjeljka, kako je planirano.

- Veze nemam za koga i kako ćemo pripremati ekipu. Voljeli bismo da se derbi igra u ponedjeljak - odgovorio je Osim.

Trener Krupe Velimir Stojnić, koji je na klupi debitovao pobjedom, zahvalio se Želji na gostoprimstvu.

- Posrećilo nam se da postignemo gol. Vidjelo se pred kraj da nedostaje snage, moramo se dignuti. Ova pobjeda puno će nam značiti.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.