open-navfaktor-logo
search
Nova Kasaba
Osnovcima uručene školske torbe, a uskoro počinje i izgradnja igrališta
Kada su u pitanju materijalne stvari ne možemo reći da sve imamo, ali važnije od toga nam je topla riječ i podrška, kazao je Omerović
13.12.2019. u 19:29
get url
text
Škola Nova Kasaba
Škola Nova Kasaba

Načelnik sarajevske Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima posjetio je osnovnu školu u Novoj Kasabi koju pohađa 130 učenika. Roditelji učenika su načelniku Ajnadžiću objasnili okolnosti pod kojima se trenutno odvija nastava u ovoj školi, te poteškoće sa kojima se susreću.

Muhizin Omerović je kazao da su školski kapaciteti trenutno nezadovoljavajući, da dva razreda istovremeno imaju nastavu u jednoj učionici.

- Naš najveći problem je sa sistemom. Kada su u pitanju materijalne stvari ne možemo reći da sve imamo, ali važnije od toga nam je topla riječ i podrška - kazao je Omerović.

Načelnik Ajnadžić je prilikom posjete školi prvačićima uručio ruksake sa školskim priborom, ali i istakao da će djeca u Novoj Kasabi imati sve ono što imaju njihovi vršnjaci u Centru.

- Mi smo uz roditelje i djecu i na našu podršku uvijek mogu računati. Općina Centar je nabavila pametne table i zvona za škole, te ruksake, pribor i udžbenike za prvačiće. Isto to ćemo uraditi i za mališane iz Nove Kasabe. U narednom periodu ćemo pomoći izgradnju ciciban i basket igrališta u Novoj Kasabi. Naša podrška će biti jaka - kazao je Ajnadžić.

Tokom posjete načelnik Ajnadžić je sa Hamdijom Fejzićem potpisao ugovor prema kojem Općina Centar izdvaja sredstva Opštini Srebrenica za izgradnju infrastrukture na putnom pravcu Bučje - Lapovići.

{$galerijaFotografija}

Fejzić se zahvalio načelniku Ajnadžiću naglasivši da ovo nije prvi put da Općina Centar pomaže Srebrenici.

- Nama su ova sredstva značajna s obzirom da se rješavaju putne komunikacije prema naseljima u kojima se nalaze Bošnjaci. Ovim se direktno podržava povratak u Srebrenicu. Nadamo se da će saradnja biti nastavljena i u budućnosti - rekao je Fejzić.

Na kraju posjete delegacija Općine Centar je posjetila i dom Fate Orlović. S obzirom da nana Fata nije bila u svom domu predstavnike Općine Centar je dočekala njena kćerka Hurija.

Načelnik Ajnadžić je tom prilikom uručio i jednokratnu novčanu pomoć za nanu Fatu, te naglasio da će Općina i u budućnosti pomagati u skladu sa finansijskim mogućnostima, navodi se u saopćenju Općine Centar.

centar-nova-kasaba.JPG
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.