Ivan Balog (19) uhapšen je zbog sumnje da je zajedno sa ocem Jovicom Petkovim (47) usmrtio njegovu suprugu, a svoju maćehu Dragicu Petkov (62), u ponedjeljak uveče u porodičnoj kući u Ulici Branka Radičevića broj 13 u novosadskom naselju Salajka.

Kako saznaje "Blic", Balogu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati po odobrenju javnog tužioca kome će zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu biti priveden na saslušanje u zakonskom roku.

Petkov je kobne večeri nakon počinjenog zločina otišao do prvih komšija u dvorištu i rekao im da pozovu policiju čiji su službenici pronašli Dragicu u sobi u lokvi krvi.

Tragične večeri policija nije zatekla Baloga u kući, već samo njegovog oca Jovicu koji je bio u vidno alkoholisanom stanju i opirao se hapšenju, ali su tokom istrage došli do informacija da je i on bio prisutan prilikom izvršenja zločina.

Razlog ove porodične tragedije još nije utvrđen, a kako nezvanično saznaje ''Blic'' Balog se nije slagao sa pokojnom maćehom i među njima je bilo puno nesuglasica.

Prema nezvaničnim informacijama, Balog je došao kod oca Jovana kobne večeri i sa njim je sjedio i pio, a potom je izbila svađa između njega i maćehe u koju se uključio i Jovica.

Istraga treba da utvrdi da li su obojica napala nesrećnu ženu koja je više puta izbodena nožem ili je to učinio samo jedan od njih, saznaje Blic u policiji.

Kako nezvanično saznaje "Blic", svo troje vinovnika ove tragedije od ranije su poznati policiji i pravosudnim organima; Jovan i pokojna Dragica zbog sitnih krađa i prevara, a Ivan Balog je poznat po raznim ispadima i bio je i u popravnom domu za maloljetnike.

Prema riječima komšija, Petkovi do sada nisu pravili nikakve probleme niti su, kako kažu, stigli da ih upoznaju jer su se skoro doselili.