open-navfaktor-logo
search
Zvali ga iz policije
Otac Mateja Periša: Teško je, ali s istinom se moramo suočiti
Otac Mateja Periša Nenad Periš potvrdio je da ga je srbijanska policija obavijestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje (Beograd) pronađeno tijelo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.
18.05.2022. u 12:28
get url
text

- Mora se još uporediti DNK, ali po odjeći pronađeni mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd - rekao je Nenad Periš za Telegraf.

Tijelo mladića su mornari izvukli jutros u 9.30. Muškarac je na sebi ima farmerke, majicu sa aplikacijom i jednu bijelu patiku.

VEZANI TEKST - Garderoba odgovara: U Dunavu pronađeno tijelo nestalog Mateja Periša?

- Tijelo nepoznate muške osobe uočeno je jutros u Dunavu kod Ade Huje, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u. Kako su naveli u MUP-u, u pitanju je tijelo NN muške osobe, a uviđaj je u toku. Naknadno će se utvrditi identitet osobe, a mediji prenose da je možda u pitanju Splićanin Matej Periš - piše u saopćenju MUP-a.

Matej Periš nestao je u noći između između 30. i 31. decembra, kada je ostavio svoje drugove u beogradskom klubu Gotik. Od tada je njegov nestanak velika misterija za sve. Odmah su objavljeni snimci sa nekoliko kamera na kojima se vidi kako Periš trči, zaustavlja taksi, ponovo trči, a onda se, kako se vidi na snimci nadzorne kamere restorana Savanova, stepenicama spustio prema Savi. No ne vidi se da je ušao u vodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.