open-navfaktor-logo
search
Osigurana medalja
Otišli iznad očekivanja: Scariolo otkrio tajnu uspjeha Španaca
Sergio Scariolo, selektor košarkaške prezentacije Španije, zna da je plasman u finale Eurobasketa među njegovim najvećim dostignućima na klupi Crvene furije.
17.09.2022. u 12:16
get url
text

Italijanski stručnjak sa Španijom je tri puta bio na krovu Evrope, jednom prvak svijeta. Kod Španaca je došlo do smjene generacija, podmlađivanja tima, pa aktuelne prvake svijeta prije Eurobasketa niko nije svrstavao u uži krug kandidata koji će se boriti za medalju. A zlato, ili srebro i ove godine će stići u Španiju.

VEZANI TEKST - Nijemci poklekli u zadnjoj četvrtini, Španija protiv Francuske za evropsko zlato
 

- Ne mogu da pronađem riječi kojima bih čestitao svojim igračima. Otišli su iznad svih očekivanja. Ova medalja je vjerovatno najmanje očekivana, ali za mene je to velika satisfakcija - rekao je Scariolo i otkrio tajnu uspjeha "nove" Španije.

- Sve ovo smo izgradili vrijednim radom, zajedništvom, timskom košarkom, dobrom odbranom, željom da odigramo iznad naših limita. Velike stvari u poslednjoj četvrtini – 10 uzastopnih pogođenih slobodnih bacanja i neki važni šutevi - istakao je Scariolo nakon polufinalne pobjede nad Njemačkom.

Španija će za evropsko zlato u nedjelju igrati s Francuskom.

- To je uvijek uzbudljivo i zanimljivo. To će uvijek biti dva velika evropska tima, atletski veoma dobra, veoma talentovani timovi, sa NBA ili najboljim euroligaškim igračima. To je samo jedna utakmica i u ovoj igri je sve moguće - zaključio je selektor Španije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.