Taj identitet trenutno provjerava hrvatska policija kojoj je značajno pomogla Miriam Kelečić, Slovakinja udana u Hrvatskoj, koja s porodicom živi u Zagrebu. Njena porodica bavi se turizmom i ona sama za sebe kaže kako je promotor hrvatskog turizma u Slovačkoj.

- Jutros između 8.30 i 9 sati čula sam se i sa inspektorom iz PU primorsko-goranske. Zahvalio mi je na pomoći i saradnji jer sam prije tri dana vidjela informaciju o nepoznatoj ženi nađenoj na Krku i kad se spominjalo da bi se moglo raditi o Slovakinji kontaktirala sam slovačke novinare koji su raspolagali informacijom da bi se moglo raditi o Danieli Danki Adamcovoj. Oni su kontaktirali i policiju u Slovačkoj. Ja sam tu informaciju samoinicijativno proslijedila HGSS-u, oni policiji, a policija je potom mene kontaktirala - ispričala je Kelečić.

VEZANI TEKST - Iako je pronađena bez dokumenata, češki mediji pišu da je nestala žena s Krka zapravo Slovakinja

Ako se zaista radi o Danki Adamcovoj, što treba i službeno potvrditi kroz provjeru identiteta međunarodnom policijskom suradnjom, riječ je o ženi zanimljive biografije.

Ona je sa 19-godina otišla u SAD gdje se udala za jednog filmskog producenta. Bavila se izradom nakita koji je bio dosta popularan i korišten u snimanju filmova, a nakon što se od njega razvela, krajem 2000-ih vratila se u Strenčin.

Kupila je stan i živjela sama, te registrirala firmu Dana Adamcova d.a. koja se također bavila izradom nakita. No, u međuvremenu je otišla u penziju.

Ima vrlo mali krug prijatelja i sestru te se trenutno pokušava doći do nje kako bi se eventualno nešto više saznalo o okolnostima njenog odlaska u Hrvatsku.

Pokušava se rekonstruirati kako je i s kim došla u Hrvatsku, te šta joj se dogodilo na Krku.