open-navfaktor-logo
search
Najnovije obećanje
Otvaranje podzemne garaže u općini Novo Sarajevo najavljeno krajem mjeseca
Iz Općine Novo Sarajevo kažu da se obavljaju posljednje pripreme za otvaranje javne garaže prekoputa Hitne pomoći i da će svačeno otvorenje biti do kraja aprila.
03.04.2023. u 13:56
get url
text
Garaža kod Hitne pomoći

VEZANI TEKST - Podzemna garaža kod sarajevske Hitne pomoći završena, još se ne zna kada će biti otvorena

- U toku je formalno-pravni proces primopredaje i primanja tehničke dokumentacije za garažu G3 u ulici Kolodvorska. Javno općinsko preduzeće ONSA upravljat će garažom, te se otvorenje planira čim se steknu ljudski i tehnički preduvjeti, što se očekuje do kraja mjeseca - kazali su za Faktor iz Općine Novo Sarajevo.

Garaža se ne može otvoriti dok se ne ugradi rampa u u ovom objektu.

- Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo je garažu G3 predao Ministarstvu saobraćaja KS bez završenog dijela koji se odnosi na sistem kontrole naplate i pristupa. Općina Novo Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja KS su se usaglasili da će Općina u narednom periodu osigurati materijalno-tehničke preduvjete za nesmetan rad i funkcionisanje garaže – odgovorili su iz Općine Novo Sarajevo.

Sapunica u vezi s izgradnjom podzemne garaže kod sarajevske Hitne pomoći počela je u augustu 2020. godine i još traje, a trebala je biti izgrađena za tri mjeseca. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.