Bugarin očito smatra da ne postoji njegova (moralna) odgovornost za najslabiji kvalifikacioni ciklus u historiji Zmajeva. Zasad se nije oglašavao ni Zvjezdan Misimović, savjetnik predsjednika FSBiH Vice Zeljkovića, na čiji prijedlog je Petev ispred Sergeja Barbareza imenovan na selektorsko mjesto. Ni Miske se, očito, ne osjeća odgovornim.

Petev je početkom ove godine s Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine potpisao dvogodišnji ugovor, s mogućnošću produženja saradnje na dodatna 24 mjeseca. Godišnje u A reprezentaciji BiH zarađuje minimalno 360.000 KM, odnosno 30.000 KM mjesečno (postoje određene, nepotvrđene informacije da je mjesečna plaća 40.000 KM).

VEZANI TEKST - Ko je izabrao selektora Zmajeva: Prodavali pelene, švercali igrače, na radaru SIPA-e...
 

S obzirom na to da su kvalifikacije okončane, Petev će podnijeti izvještaj šefovima, odnosno Izvršnom odboru. On može biti usvojen, ili oboren. Ukoliko bude oboren, Fudbalski savez BiH krenut će u potragu za novim selektorom. Takav epilog teško je očekivati jer bi u tom slučaju Vico Zeljković i ekipa poslušnika okupljenih oko njega priznali vlastitu grešku.

Selektora Zmajeva bira i smjenjuje Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH.

Na čelu Izvršnog odbora je Vico Zeljković, prvi potpredsjednik je Ivan Beus, a drugi Irfan Durić. Izvršni odbor broji još 12 članova. Njihove biografije možete vidjeti OVDJE.

VEZANI TEKST - FSBiH konačno objavio predsjednikovu biografiju: Ko je Vico Zeljković?
 

Na adresu Fudbalskog saveza BiH poslali smo pitanje koliko novca zarađuju ljudi koji sjede u "fudbalskoj vladi". U trenutku pisanja teksta odgovor nije stigao.

Ranije je Milorad Sofrenić, član Izvršnog odbora FSBiH, otkrio da je njegova plaća 1.100 KM, da potpredsjednici inkasiraju 1.300 KM, a predsjednik 1.700 KM.

Izvršni odbor donosi pravovaljane odluke ako za njih glasa više od dvije trećine prisutnih članova, od kojih jedan glas mora biti iz FSRS i dva glasa iz NSFBiH (po jedan predstavnik iz Kantonalnog i jedan predstavnik iz Županijskog saveza).