open-navfaktor-logo
search
Perfidne metode
Pandurević: SNSD i HDZ opstruišu smanjenje cijena osnovnih životnih namirnica i goriva, ogolio se i Bećirović
Nečuveno je ponašanje delegata SNSD-a i HDZ-a u Domu naroda Parlamenta BiH koji koriste perfidne opstrukcije kako ne bi bile smanjene cijene osnovnih životnih namirnica i goriva.
13.05.2022. u 12:52
get url
text

Vrlo je čudno da im se ovaj put pridružio i Denis Bećirović iz SDP-a, partije koja je predlagač zakona kojim se ukidaju akcize, izjavila je Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora SDS-a, koja je ovim riječima osudila nedolazak tri delegata na sjednicu Komisije za finansije i budžet zbog čega će ukidanje akciza na gorivo i smanjenje stope PDV-a na osnovne životne namirnice, što je prijedlog SDS-a, biti skinuto sa dnevnog reda sjednice Doma naroda, saopćio je SDS.

- Koliko SNSD brine o građanima pokazuju ovim opstrukcijama. A podsjetiću da je lično Milorad Dodik prije dva mjeseca obećao nultu stopu PDV-a na osnovne životne namirnice. Od samog početka smo govorili da lažu i da nastoje opstruisati svaku mjeru za ublažavanje ekonomske krize, i to se sada pokazalo istinitim. Jasno je da njihovi delegati penzioneri sa mjesečnim primanjima višim od 6.000 КM, ogrnuti otpremninama od 30.000 КM, i sa dobro zaposlenom djecom, ne vjeruju penzionerima koji žive od 300-400 КM niti porodicama koje preživljavaju sa 800 КM - istakla je Pandurević.

Prema podacima Saveza samostalnih sindikata BiH, podsjeća ona, troškovi života u poslednju godinu porasli su za 410 КM a plate za 74 КM.

- To je rezultat koalicije SNSD-SDA-HDZ koja svoje građane masovno preseljava u Njemačku i Austriju. Besramno se hvale rekordnim prihodina od indirektnih poreza koje uzimaju od osiromašenog naroda da bi novac dijelili svojim dvorskim firmama - kaže Pandurević.

Ona je prokomentarisala i nedolazak Denisa Bećirovića na sjednicu Кomisije za finansije i budžet.

- U potpunosti se ogolio i pokazao da je najobičniji populista. Vjerovatno će mu opet biti krivi Aleksandar Vučić i Srbija. Кako voli da piše pisma, red bi bio da ovaj put napiše jedno pismo samom sebi s naslovom – Sramota Denise! Treba neko da mu kaže da danas više njegovih Tuzlaka radi na građevini u Srbiji nego što je on napisao pisama - poručila je Pandurević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.