open-navfaktor-logo
search
Stari rade, novi ne rade
Parkomati koje održava firma Intertraffic ispravni, ko je zadužen za održavanje novih?
Nakon pisanja Faktora o stanju sa nefunkcionalnim parkomatima na području Kantona Sarajevo, oglasio se Bojan Krupljanin, direktor firme Intertraffic, koja je prema ugovoru potpisanim 2017. godine zadužena za održavanje parkomata.
19.03.2021. u 12:58
get url
text

Krupljanin je za naš portal kazao da firma koju on zastupa, a koja radi na održavanju parkomata, ugovorom nije vezana za održavanje novih parkomata koje je nabavljala firma Lupos Venturas. Firma Intertraffic je isključivo nadležna za Siemensove parkomate, koji su jedini u funkciji.

VEZANI TEKST - Parkomati u Sarajevu mjesecima ne rade, nadležni prebacuju odgovornost sa jednih na druge

- Mi radimo samo na održavanju Siemensovih parkomata. Dakle, nemamo nikakve veze sa parkomatima koji su nabavljeni prije četiri godine, niti znamo ko je nadležan za nove parkomate. Svi parkomati koje mi održavamo su u funkciji - kazao je Krupljanin u razgovoru za Faktor.

S obzirom na to da je firma Intertraffic nadležna samo za Siemensove parkomate, nameće se pitanje da li je uopće Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo potpisalo ugovor o održavanju novih parkomata, od kojih većina nije u funkciji. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.