open-navfaktor-logo
search
Uoči kvalifikacija za EP
Pet članova "staffa" košarkaške reprezentacije BiH pozitivno na COVID-19
Samo dva dana prije prve od dvije utakmice kvalifikacija za Eurobasket košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine našla se u problemima zbog koronavirusa.
26.11.2020. u 00:40
get url
text

Kako je u izjavi za N1 kazao selektor Vedran Bosnić, pet od deset članova "staffa" našeg nacionalnog tima je pozitivno na COVID-19, zbog čega su "ekstra izolovani".

- Nažalost, ekstra smo izolovani jer od deset članova našeg "staffa" pet je pozitivno. To nije neka super informacija, ali je takva kakva je - rekao je Bosnić za N1, te dodao:

- Vanredna je situacija, moramo poštovati pravila FIBA-e, ali to nas neće spriječiti da budemo maksimalno fokusirani i damo sve od sebe u ovim danima.

Dobra stvar je za među igračima za sada nema pozitivnih slučajeva, a novo testiranje u taboru našeg nacionalnog bit će obavljeno u četvrtak.

Prvu od dvije utakmice za Eurobasket košarkaški Zmajevi igraju u petak protiv Bugarske s početkom u 21 sat, a potom će dva dana poslije snage odmjeriti s Latvijom. U dosadašnja dva susreta u kvalifikacionoj grupi H naša reprezentacija upisala po pobjedu i poraz.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.