Srijeda, 17.08.2022.
Napuštena kuća u ulici Kartal

Po nalogu inspekcije: Počelo rušenje napuštene kuće

Jutros je dežurni inspektor Općine Centar Sarajevo obaviješten da je u ulici Kartal došlo do obrušavanja napuštenog stambenog objekta starije gradnje, koji je zbog dotrajalosti fizički kolabirao na ulicu

Radnici građevinske firme "Bosman“, a po nalogu inspektorata Općine Centar, danas su u ulici Kartal donji između brojeva 42 i 44 zbog otklanjanja opasnosti započeli uklanjanje napuštenog objekta koji se samourušio i koji predstavlja opasnost za ljude i okolna materijalna dobra.

Jutros je dežurni inspektor Općine Centar Sarajevo obaviješten da je u ulici Kartal došlo do obrušavanja napuštenog stambenog objekta starije gradnje, koji je zbog dotrajalosti fizički kolabirao na ulicu, navodi se u saopćenju iz Općine Centar.

Na lice mjesta su izašli glavna inspektorica i dežurni inspektor Općine Centar, uposlenici Civilne zaštite Općine Centar, kao i izvođač radova kako bi poduzeli sve neophodne aktivnosti na rješavanju ovog problema i uklanjanju objekta koji predstavlja opasnost za ljude i materijalna dobra.

Zbog urušavanja objekta na saobraćajnicu, privremeno je obustavljen saobraćaj o čemu je lokalno stanovništvo usmeno obaviješteno.

- Prioritet je da otklonimo opasnost i omogućimo normalan promet pješacima i motornim vozilima. Pristupilo se hitno otklanjanju opasnosti. U toku je izvođenje radova na uklanjanju objekta uz nadzor inspektorata Općine Centar. Planirano je da angažovana firma tokom dana ukloni kompletan objekt čime će biti otklonjena opasnost za ljude i materijalna dobra, a u ponedjeljak će parcela biti ograđena - kazala je glavna inspektorica Općine Centar Vildana Taso-Kapetanović.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh