Sarajevo

Počela besplatna škola plivanja za osnovce iz Općine Centar

Objavljeno: 01.11.2019. u 16:15

Kroz školu plivanja proći će 640 učenika i i za to će se iz budžeta Općine Centar izdvojiti 30 hiljada maraka

Olimpijski bazen Otoka

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo je ove godine izdvojila 30.000 KM za realizaciju projekta "Škola plivanja kroz nastavni proces za učenike četvrtih razreda osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo – školska 2019/2020. godina".

Ranije je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao protokol sa direktorom Javnog preduzeća "Olimpijski bazen Otok" Enesom Peštekom.

Realizacija projekta započela je na Olimpijskom bazenu na Otoci, a prema utvrđenom operativnom planu realizacije ovog projekta. Trajanje jednog ciklusa je 10 radnih dana (s tim da su prvi i posljednji dan predviđeni za inicijalna, odnosno finalna testiranja i provjere plivačkog znanja).

Roman Kebat, stručni saradnik za realizaciju programskih aktivnosti Olimpijski bazen Otoka kazao da će se učiti plivati realizacija ovog 640 učenika.

- Na prvom satu vrši se inicijalno testiranje kako bi se djeca podijelila u grupe shodno rezultatima testiranja. Na kraju obuke vrši se finalno testiranje kako bi se stekao uvid usvojenog znanja i vještina kretanja u vodi kod djece - istakao je Kebat, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 

Izvor:   Press Općine Centar

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije