Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, objavili su u subotu oko podne iz BIHAMK-a. 

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, dok je iz sigurnosnih razloga obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila, aktuelne su u vremenu od sedam do 16 sati, na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od pet do 21 sat. U vremenu od 21 do 0.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 0.30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Kolovoz je pretežno mokar, a iz BIHMK-a pažnju skreću na učestale odrone zemlje ili kamenja.