Na dionicama Bugojno - Kupres, Novi Travnik - Bugojno i Bihać - Bosanski Petrovac - Drvar, puše jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

Skreće se pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Apeluje se na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Livno - Šuica (na prijevoju Borova Glava) upozoravaju na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim i jutarnjim satima.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari - Živinice, Vitez - Travnik, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača i Gromiljak - Blažuj.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.