Saopćila je to u nedjelju varaždinska policija.

Mladića u u automobilu slovenskih registarskih oznaka zaustavili su službenici Interventne jedinice Policijske uprave varaždinske, a u trenutku zaustavljanja, vozač je kroz prozor izbacio platnenu vrećicu, te PVC paket i ubrzano se vozilom dao u bijeg.

Policija je osigurala mjesto događaja i obavila uviđaj, dok su drugi policijski službenici odmah krenuli u potjeru za odbjeglim vozačem.

Uviđajem je utvrđeno kako je odbačena platnena vrećica s PVC paketom ispunjenim marihuanom težine 964 grama te dvije papirne omotnice s ukupno 32 bjanko potvrde o vacinaciji vakcinom Astra Zeneca, kao i paket u obliku cigle ispunjen marihuanom, ukupne težine 1.042 grama.

Odbjegli vozač ubrzo je pronađen na jednom varaždinskom parkiralištu, a provjerom je utvrđeno kako je riječ o 22-godišnjem slovenskom državljaninu koji neprijavljeno boravi u Varaždinu.

Mladić je priveden u prostorije policije gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i promet drogama. Izvršen je pretres automobila i stana koje koristi osumnjičeni u Varaždinu te je pronađen novac u iznosu od 450 eura, saopćili su iz policije.