open-navfaktor-logo
search
Nanošenje povreda
Policija podnosi krivičnu prijavu protiv Čedomira Jovanovića
Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu policija će podnijeti krivičnu prijavu protiv lidera LDP-a Čedomira Jovanovića zbog nanošenja lahke tjelesne povrede jer je kako se sumnja 18. jula, teniskim reketom udario vlasnika centra za fizikalnu terapiju "Fizio centar" na Novom Beogradu.
26.08.2020. u 16:09
get url
text

Po prijemu krivične prijave, tužilaštvo će preduzeti dokazne radnje u cilju krivičnog gonjenja Jovanovića, saopćeno je iz tog Tužilaštva.

U saopćenju se precizira da je Jovanović prethodno povodom aktuelnih događaja dao izjavu policiji 21. augusta, nakon čega je naloženo da se protiv njega podnese krivična prijava zbog krivičnog djela lahka tjelesna povreda.

Istom Tužilaštvu već je podnesena krivična prijava protiv Jovanovića i njegove supruge Jelene 19. jula povodom istih događaja.

Tu prijavu su podnijeli Žarko Ivković i Dejan Dubajić.

Protiv Jovanovića će biti podnesene još dvije prekršajne prijave, kažu u Tužilaštvu.

Prva jer je prekršio obavezu samoizolacije, s obzirom na to da je neposredno prije incidenta preležao virus Covid-19, pišu Nezavisne.

Također, povodom događaja od 20. jula (opet u vezi sa pomenutim centrom) za prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru, shodno prikupljenim policijskim obavještenjima.

Povodom spornih događaja, uzete su izjave od prisutnih lica i pribavljeni su video snimci, napominje Tužilaštvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.