open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Političari o Dodiku i harmonici: Nekakav ludak dođe u Predsjedništvo, pjeva i misli da je velika Srbenda
Današnji preformans člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika kada je u zgradu Predsjedništva doveo harmonikaša izazvao je oštre reakcije.  
18.10.2021. u 14:04
get url
text

Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović kazao je da je ovo "Dodikov krajnji domet srbstva i patriotizma, jadnog i nesretnog koji je razorio srpski narod sa one strane Drine".

- Čudi me da je Dodik dovodio harmonikaša. On već ima dobrog harmonikaša u Predsjedništvu, koji svakako ništa ne radi, osim što piše tweetove. Mislim na Milana Tegeltiju, bivšeg predsjednika VSTV-a, koji se javnosti hvalio kako svira dobro, i objavljivao je snimke kako svira harmoniku. Pa me čudi kako je trošio pare, ali svakako se radi o narodnom novcu - kazao je Nebojša Vukanović, te dodao:

- Nažalost, ovo je slika propale države i društva u kojem živimo, da se ovako devijantno ponaša jedan čovjek koji obnaša tako visoku dužnost. Da prvo zaplaši građane sa teškim blokadama, kasnije separatizmom i tenzijama koje lako mogu izmaći kontroli, a onda kao nekakav ludak dođe u Predsjedništvo i pjeva pjesme, misleći da je neka velika Srbenda koji je pred osiguranjem na harmonici svirao srpske pjesme. To je njegov krajnji domet srbstva i patriotizma, jadnog i nesretnog koji je razorio srpski narod sa one strane Drine - poručio je Vukanović.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić je kazao da je današnje sijelo u organizaciji Milorada Dodika u njegovom kabinetu u Predsjedništvu BiH pokazuje još jednom da se pod hitno treba vratiti u okvire normalnog ponašanja.

- I ovo danas pokazuje da je BiH nemoguća država. Ja smatram da je okvir normalnog ponašanja vraćanje na izvorni Dejton koji je donio ovdje mir na koji su pristala sva tri naroda u BiH i samim time osigurali da BiH funkcioniše kao država - kaže Nešić.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić smatra da je ovaj Dodikov potez bruka za Bosnu i Hercegovinu.

- Kući može raditi šta hoće. Živimo u zemlji u kojoj niko ne odgovara za zloupotrebu javnih resursa. Čuli smo da je napravio sijelo od toga. On je pokazao da ne zavređuje da bude član Predsjedništva - rekao je predsjednik SDP-a.

Kako je kazao, Dodik je svjestan svog političkog kraja i da su ovo njegovi posljednji trzaji.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović smatra da Republika Srpska neće formirati svoju vojsku, kako je Dodik najavio, jer "nema para", te je Dodiku poručio da je "jedna velika sramota".

Uz Dodika su danas ovoj predstavi prisustvovali, između ostalih, i Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te Radovan Kovačević, glasnogovornik SNSD-a. Vidno raspoloženi, uz čašicu alkoholnog pića, zapjevali su pjesme "Raširi ruke o majko stara" i "Srpkinja je mene majka rodila".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.