Režiju sve tri predstave radi Dino Mustafić. Premijere predstava "Sin", "Majka" i "Otac" su planirane u periodu maj-juni 2023. godine.

Svaki čovjek se može prepoznati u likovima predstava koje čine trilogiju kao i u situacijama u kojima se oni nalaze. Predstave se bave porodičnim odnosima, čestim iluzijama i greškama, izazivanjem osjećaja krivice, straha, otuđenosti, čežnje za bliskošću, brige i ljubavi.

- Cilj nam je da se u pozorištu progovori o društveno neprihvaćenim temama kao što su: suicid, razvod, mentalne bolesti, pozicija žene u porodici, dječija perspektiva na turbulentni svijet, starenje i smrt. U periodu koji slijedi, Kamerni teatar 55 će biti mjesto susreta na kojem će se kroz vješto dramsko sredstvo miješanja realnosti i fantazije uhvatiti unutrašnji svijet junaka trilogije i posmatrati ljudska duša. Ovo su predstave u kojima nema malih uloga i svi likovi su važni. Briljantnom glumačkom ansamblu Kamernog teatra 55, pridružit će se gosti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije - istakli su iz Kamernog 55.