"Slikana Antologija 40+" je projekat saradnje umjetnika Džeke Hodžića i više od 50 bosanskohercegovačkih pjesnika. Ovaj projekat je započet 2001. godine i još traje, pored estetskog ima i veliku dokumentarnu vrijednost.

Na izložbi će nastupiti i sedam pjesnika: Jasmina Hanjalić, Ljubica Cica Ostojić, Šefik Fiko Daupović, Hadžem Hajdarević, Almir Zalihić, Asmir Kujović i Mirzana Pašić Kodrić. Izložbu će otvoriti kulturolog Faruk Dizdarević. Kolekciju slika s ove izložbe umjetnik daruje BZK "Preporod".

Umjetnik Džeko Hodžić rođen je 1950. godine u Godijevu — Sandžak. Školu za primjenjenu umjetnost završio je u Peći. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu 1977. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine od 1980. godine.

Do sada je imao 66 samostalnih izložbi, a učesnik je više od 550 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Učesnik je u radu više slikarskih kolonija i simpozija. Od 1981. do 1992. stručni je voditelj slikarske kolonije u Tesliću. Dobitnik je dvanaest stručnih nagrada i priznanja za slikarstvo te je član udruženja umjetnika "Arbeitkreis 68" — Wasserburg i Kunstverein Elangen e.V., Njemačka.

Izložba će biti otvorena do 1. jula 2020. godine.