open-navfaktor-logo
search
Ko će biti starter
Pred istanbulsko finale Lige prvaka: Džeko favorit ispred Lukakua
Simone Inzaghi, trener Intera, još nije donio odluku koja interesuje sve fudbalske navijače u Bosni i Hercegovini - hoće li u istanbulskom finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja od prve minute zaigrati Romelu Lukaku ili Edin Džeko.
08.06.2023. u 23:17
get url
text

Nerazzurri igraju u prepoznatljivoj 3-5-2 formaciji, Lautaro Martinez je siguran u vrhu napda, a društvo će mu praviti jedan od spomenutih golgetera.

Italijanski mediji pišu o tome ko ima veće šanse da u subotu od 21 sat istrči na teren od prve minute. Ugledna Gazzeta analizirala je obojicu igrača i njihove učinke, te je malu prednosti dala Dijamantu.

- U hijerarhiji kod Inzaghija prednost ima Edin Džeko i favorit je da počne istanbulsko finale od prve minute - piše GdS.

No isti izvor navodi i da Lukaku ima svoje adute. Belgijski gorostas je u velikoj formi. Sjajnim igrama u posljednje vrijeme stigao je Džeku po broju golova ove sezone (14). Uz to, jedini je igrač Intera koji je postigao golove ili asistirao u svim fazama Lige prvaka - grupnoj fazi, osmini, četvrtfinalu i polufinalu, uprkos tome što najčešće nije bio starter.

- Od aprila, Lukaku je učestvovao u ukupno 15 golova (​​9 puta je bio strijelac, a upisao je i šest asistencija). Belgijanac je čak bolji od Haalanda, koji se zaustavio na 14 - piše GdS.

S druge strane, Edin će imati poseban motiv jer igra protiv bivšeg kluba u kojem i nije dobio priliku kakvu je zaslužio. Uz to, imat će priliku postati najstariji strijelac u finalima Lige prvaka, te oboriti rekord Paola Maldinija (36 godina i 333 dana), do kojeg je igrač Milana stigao na istom stadionu u finalu 2005. godine protiv Liverpoola (Džeko ima 37 godina i 85 dana).

- Ovo mi je prvo, a možda i posljednje finale! Želim uživati - rekao je jučer britanskoj televiziji BT Sport.

Finale u Istanbulu igra se 10. juna od 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.