open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Pred nama je oblačan vikend s kišom, na planinama slab snijeg
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, ponegdje uz slabu rosulju.
12.12.2020. u 09:19
get url
text

Temperature zraka u 7 sati (°C): Livno -2; Bugojno, Ivan-sedlo 0; Sarajevo-Bjelave, Tuzla 1; Sanski Most 2; Gradačac, Zenica 3; Bihać, Široki Brijeg 4; Grude 6; Mostar 7; Neum 10;

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 927 hPa, za 17 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i ponegdje je moguća rosulja. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 3 do 8, na jugu do 12 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno. Dnevna temperatura oko 6 °C.

U nedjelju će biti oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine očekuje se razvedravanje sredinom dana. U Bosni u nizinama će padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4, na jugu zemlje do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U ponedjeljak je najavljeno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima djelomično smanjenje oblačnosti. U većem dijelu Hercegovine vedro. Prije podne oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4 stepena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.